Oldalazásba torkollhat az EUR/USD árfolyamának változása.Csütörtök délután megjelent amerikai áprilisi inflációs adatok alapján, a korábban várt ütemben (további idei két alkalommal) emelhet kamatot a FED (az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény). Áprilisban a tengerentúlon a várakozásoknak megfelelően éves alapon 2,5 százalékra emelkedett a márciusi 2,4 százalékot követően az átfogó inflációs adat. A magérték, a feldolgozott élelmiszerektől, energiahordozóktól tisztított érték viszont a várakozásoktól eltérően "csak" 2,1 százalékon stagnált. A maginflációs értékek tavalyi év nagy részében mintegy egy éves időtartamban  stagnáltak 1,7-1,8 százalékos értékek között, s ebből a tartományból márciusban emelkedett a 2,1 százalékos magasságba, mely a fentiekben leírtak szerint áprilisban nem kapott újabb lendületet, stagnált. Bár a FED két százalékos inflációs célja fölött forog mindkét adat, véleményünk szerint a rekord alacsony munkanélküliségi adatok (3,9 százalék volt áprilisban) a kedvező foglalkoztatási adatok ellenére nem mutatkozik lendületes emelkedés az infláció alakulásában, s a béradatok rendre három százalék alatti éves szintű emelkedési üteme egyelőre szerintünk mérsékelt ütemű fogyasztói áremelkedés irányába mutat. 
Tehát a maginflációs mutatóban mért stagnálás ami a piaci szereplőket is megerősíti, hogy a FED nem emel a korábban tervezett kamatemelési ütemén. Ez pedig az elmúlt napokban látott dollár erősödést fékezi. A következő napokban, hetekben oldalazásra számítunk a dollár kereskedésében. Az EUR/USD árfolyama az 1,2050-s értékek alatt, 1,1700-1,2050 közötti tartományban kereskedhet, a USD/HUF a már korábban említett 266-267-s ellenállási tartomány alatt oldalazhat.
Az euró erősödését az első negyedévre jellemző 1,20 feletti szintekre nem várjuk, elég csak az euró szkeptikus erők olasz kormányalakítási ambícióira gondolnunk.  

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft