Emelkedő infláció mellett, tartják a korábbi ütemet.Nem okozott meglepetést a FED (az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény) szerda esti döntése. Változatlanul 1,5-1,75-s sávban az amerikai irányadó kamat. A kiadott közlemény szerint emelkednek az amerikai inflációs várakozások, de nem terveznek ütemesebb kamatemelést abban az esetben sem, ha a pénzromlás meghaladná a jegybanki két százalékos célt. Továbbra is az a várakozásunk, hogy a fejlett világban a tavaszi, kora nyári hónapokra kicsúcsosodó inflációra számítunk, lokális tetőzésekre, s ezt követően lassulhat az infláció emelkedése. Véleményünk, hogy a közleményben megfogalmazottak is ezen pályára támaszkodhatnak, mi szerint számolnak a két százalékot meghaladó inflációval a közel jövőben, de az, hogy ezt visszafogott, a korábbi prognózisok szerinti kamatemelés mellett tolerálnák arra utal, hogy a döntéshozók az év második felében lassuló áremelkedést kalkulálhatnak. Az amerikai kamatemelési várakozások, továbbra is idei három emelés (még idei kettő, legközelebb június 14-én), de a jövő év elején akár már januárban újabb emeléssel lehet számolni.
Az elmúlt napokban látott dollár erősödésben kisebb pihenő lehet, de egyelőre a rövid távon megfigyelhető dollár erősödés ezzel a pihenővel is kitart. Az előttünk álló napokban, hetekben nem számítunk érdemi dollár gyengülésre, maximum az említett erősödő trendből való kioldalazásra. A jelenleg futó negyedév akár a dollár negyedéve lehet.
Péntek délután az átfogó áprilisi munkaerőpiaci adatok mozgathatják hevesebben a dollár árfolyamát. Amennyiben erős foglalkoztatási számok, vagy az éves 2,7 százalékos várakozást jócskán meghaladó béradatok jelennének meg, úgy csak rövid pihenő várható a dollár jelenlegi menetelésében, újabb lendület jöhet. Ellenkező esetben, tehát gyengébb adatok megjelenése esetén számítunk a kioldalazásra a rövidtávú dollár erősödő mozgásból. 

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft