Szűkebb mozgásokkal indul az újabb negyedév a devizapiacokon.


Annak ellenére, hogy a kereskedelmi háború mélyülése újabb aggodalmakat hozott a piacokra, s az értéktőzsdék esésébe (még történelmi jelzőt is kapott az amerikai piac hétfői esése) ez is szerepet játszott, a devizapárok viszonylag nyugodt mozgást produkálnak. 
Az EUR/USD az 1,23-s szint közelében mozog. Szélesebben az 1,22-1,25 sáv a mértékadó, ezen szintek között mozgunk mintegy három hónapa. A héten a dollár mozgását befolyásoló adatok érkeznek a tengerentúlról. A hónap első péntek délutánján érkeznek az amerikai munkaerőpiaci adatok. Márciusra 4 százalékra mérséklődő munkanélküliség mellett 190 ezerrel bővülhetett az új munkahelyek száma a várakozások szerint. A bérek éves alapon 2,7 százalékkal emelkedhettek. Szerda délután az ADP intézet friss számait várjuk a munkahelyek márciusi bővüléséről, 206 ezer a várakozás. Várakozásoknál kedvezőbb foglalkoztatási, valamint bér statisztikák a dollárt erősítheti.
Idehaza a hétvégi választások tartják izgalomban a piaci szereplőket. A forint meglehetősen szűk mozgást produkál, mintegy állandóságot árazva. Az EUR/HUF árfolyama jelentősebb kilengéseket produkálhat annak függvényében, hogy a jelenlegi helyzet (kétharmad, többség, kisebbség, ... ) milyen mértékben változik. Változik?

cornergroup

www.cornerwebshop.hu