Várakozásoktól elmaradó német növekedési adatok árnyalják a régiós devizákat, így a forintot is.Hazai devizánk a forint már napok óta gyenge szinteken forgott. Az EUR/HUF árfolyama a 315,50-s ellenállás környezetében mozgott, s bő egy hete nem tudott eltávolodni az erős oldal irányába a nevezett 315,50-s ellenállási szinttől. Kedd reggel közölt adatok megjelenését követően viszont a további gyengülés jellemezte a forintot, s a térségi devizákat. Az, hogy az amerikai hozamok emelkednek nem új keletű, részben ez nyomást jelent a feltörekvő piaci devizákra. Az amerikai tíz éves hozam újra átlépte a három százalékos szintet, s a két éves hozam átlépve a két és fél százalékos szintet mintegy tíz éve nem látott magasságokba ért. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy ez az  emelkedési hullám a dollár árában nem jelentkezett érdemi erősödéssel, így e tekintetben a korábban jelzett oldalazó mozgást várjuk továbbra is a dollártól.)
De az említett hozamemelkedéseken túl gyengítette a forintot, a régiós devizákat a kedd reggel megjelent várakozásoktól elmaradó első negyedéves német GDP adat, valamint az áprilisi kínai kiskereskedelmi forgalom sem tett jót, ami szintén elmaradt a várakozásoktól. Németországban (Magyarország legfőbb kereskedelmi partnere) éves összehasonlításban 2,3 százalékos volt a GDP növekedése, elmaradva a  2,4 százalékos várakozásoktól. Az első negyedévet megelőző múlt év végi adat, még 2,9 százalékos bővülésről szólt. Szintén árnyalta a képet a 10 százalékos várakozásoktól elmaradó kínai áprilisi kiskereskedelmi forgalom. Éves alapon 9,4 százalékos volt a bővülés, s mint ismeretes Kína a német termékek egyik fő felvevő piaca. A fenti várakozásokat alulmúló adatokat az sem tudta kompenzálni  - már ami a térségi devizákat, s a forintot illeti - hogy idehaza a 4,2 százalékos várakozásokat meghaladó 4,4 százalékos éves alapú GDP növekedést közölt a Statisztikai Hivatal az első negyedévre. 
Összességében a 315,50-s szint átlépésével közel egy éve nem látott magasságokba emelkedett az EUR/HUF árfolyama. A hazai folyamatok biztatóak, véleményünk szerint az említett 315,50-s korábbi ellenállási szint felett egy százalékon belüli értékek várhatók elérhetőnek a forint árfolyamában az euróval szemben ebben a hullámban amikor a forint a régiós devizákkal karöltve gyengül. 

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft