Enyhe nyomás a forinton.Az elmúlt napokban a 307 feletti szinteken, a 308-s értékhez tapadva oldalazott az EUR/HUF árfolyama. A 312-s szintekről leforduló árfolyam a 307 közelében megállót, kisebb bázist épít. Örvendetes, hogy technikailag, a 200 napos mozgóátlag 308,50 közelében lévő értékét érdemben nem lépte át ezekben a napokban. Ha ez bekövetkezne úgy újra a 310 körüli értékek lehetnek elérhetők.
Nem segítette a forintot a Moody's hitelminősítő "csendben maradása". Néhány piaci szereplő a kilátások stabilról pozitívra való változtatását várta, de ez elmaradt péntek este. 
Kedd délután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülés tart. Az alapkamat változatlan hagyása mellett az egynapos betéti kamat jelenlegi -0,15 százalékos szintjének 5-10 bázispontos csökkentése a várakozás. Ez szintén nem segítené a forintot a további erősödésben. Csütörtök délutánig további forint gyengítő tényező, az Európai Központi Bank (EKB) ülése, ahol a folyó eszközvásárlási program januártól esedékes szűkítéséről érkezhet információ. A jelenlegi 60 milliárd eurós keret szűkülhet 20-30 milliárddal. De ez Európában még mindig pénznyomtatást jelentene, csak szűkebb méretben. 
A fent említett 308,50 körüli értékeknek, a 200 napos mozgóátlagnak kitüntetett szerepe van.  Ha a fenti események bekövetkeztéig, az előttünk álló néhány napban az EUR/HUF árfolyama nem töri érdemben az említett ellenállást, a forintra a jövő hónapban már szebb napok köszönthetnek. Legközelebb november 10-én a Fitch mondhat véleményt a magyar államadósságról. A korábbiakra visszatekintve a Fitch "barátibb" véleményt gyakorolt mint a Moody's. Ezen minősítőnél Fitch-nél várhatjuk a kilátások javítását az ország megítélésével, a gazdaság teljesítményével kapcsolatban.

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft