A hó végére a laza monetáris politikákra helyeződhet a hangsúly.


Nyár van, meglehetősen csendes kereskedési napokon vagyunk túl. A brexit körüli, utáni heves mozgások csillapodtak. A július közepére jellemző szűk mozgások a hó végére változhat. Az előttünk álló napokban sűrűsödnek a jegybanki szerepek. Csütörtök délután az Európai Központi Bank (EKB) tartja rendes ülését. A monetáris kondíciók nagy valószínűséggel változatlanok maradnak, az európai irányadó kamat 0,0 százalékon maradhat. A délután folyamán fél háromkor a bank elnöke Mario Draghi tart sajtótájékoztatót. Az elnök a brit népszavazást követően először érintheti, értékelheti a brexit várható hatásait, valamint az olasz bankok helyzetét, tőkehelyzetét is érintheti. Európában maradhat a laza monetáris környezet.
A jövő héten a FED (az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény) követi a sorban az EKB-t. Kedd, szerdán tartja a FED kétnapos kamatdöntő ülését. Várakozások szerint változatlanok maradnak a monetáris kondíciók. A döntést nem követi sajtótájékoztató. Amennyiben "papírforma" döntés születik, várhatóan nagyobb mozgásokat nem indukál. Nem így a japán jegybank jövő hét végi ülése. Piaci várakozások, valamint hajnali nem hivatalos hírek, lapértesülések szerint közel 200 milliárd dolláros lazító csomaggal állhat elő a japán jegybank (BoJ). Az könnyen lehet, hogy az előttünk álló napokban beépül egy ilyen jellegű intézkedés az árakba, hiszen a múlt hét végi japán választások óta ez irányú várakozások felerősödtek, gyengült a japán jen, erősödött a kockázat vállalás. Csalódás lenne, ha elmaradna a japán intézkedések bejelentése. Valószínű a jövő hét végére élénk piaci mozgások lehetnek jellemzők. 
Véleményünk szerint az európai laza monetáris környezet fenntartása, a japán csomag várása a következő napokban támogatólag hat a feltörekvő piaci devizákra, így a forintra is. Kisebb visszatartó erőt jelent a feltörekvő piaci "társ", a török líra gyengélkedése. A hét végi puccskísérlet óta a líra rendre gyengül a főbb devizákkal szemben. Annak ellenére, hogy  történelmi szinteken (gyenge szinteken) a török deviza, fordulatnak egyelőre nyoma nincs. Talán az első olyan nap után következhet fordulat, amikor a líra legalább egy teljes kereskedési nap erősödni tud. Ezen a héten ilyet még nem láttunk.
cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft