Szerdáig stabilizálódás várható.


A múlt héten eluralkodott kockázat kerülő nemzetközi hangulat, a feltörekvő piaci eladói hullám részben a hét végén megjelent kínai adatoknak köszönhetően a hét elején nem folytatódik, s a szerda  esti FED (az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény) kamatdöntő üléséig az árak stabilizálódhatnak. Novemberben Kínában a várt 5,7 százalékkal szemben 6,2 százalékkal bővült éves alapon, ami közel féléves csúcsnak számít. Szintén novemberi statisztika, a kiskereskedelmi forgalom a 11,2 százalékkal bővült éves alapon, ami a várakozásokat meghaladta, s utoljára év eleje óta látott bővüléshez tért vissza. Az adatok a kínai gazdaság lassú leeresztésének irányába mutatnak, a kínai stimulusok, lazítások célba érnek, s a gazdasági teljesítmény gyors kipukkanását képét oszlatja. 
Tehát a fentiekben is említett múlt heti romló hangulat további romlását a kínai adatok meggátolhatják. A következő két-három napban valószínű a múlt hét végére elért lokális szélsőértékeket egyes instrumentumokban nem lépjük át a hét első felében. Szerda este a FED várható kamatemelése, majd az utána következő kommentár ami új irányt adhat a piacoknak. Véleményünk szerint a FED az inflációs várakozásait jelentősen mérsékli, így a lapos kamatpálya, a lassú ütemű kamatemelés képe tovább erősödhet. Ezen jövőkép kialakuló erőssége - tehát a FED minél lassabb kamatemelése, lassú szigorítása - ami a hét második felében a kockázatvállalásra, a feltörekvő piaci devizák, instrumentumok mozgására jelentős hatással lesz. 
Az EUR/HUF árfolyamában a 317-318-s zóna továbbra is erős ellenállás, 315 környéke már támaszként működik, s az év végére továbbra is várjuk, hogy visszatérünk a 310-315 közötti értékek közé. 

cornergroup

www.cornerwebshop.huARANY KARKÖTŐ
229.700 Ft

GYÉMÁNT GYŰRŰ
1.138.500 Ft